Dobrodošli na web stranice Sv.Frane Asiškoga!


Španjolski autori u izvedbi mladih nada
Kultura, 02.05.2012.
Iz Ciklusa mladi zadarski glazbenici Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru u nedjelju navečer Zadranima se predstavila mlada mezosopranistica Ivanica Vunić. Radi se o još jednoj...
Franjevci javnosti predstavili svoj prvi CD
Zadar, 21.06.2011.
"Na usnama molitva" je prvi CD zbora bogoslova Hercegovačke i Zadarske franjevačke provincije, predstavljen prošlu nedjelju u crkvi Sv. Frane u  Zadru. Zbor je pjevao i na ...

NA PUTU DO CUDA MLADI SV. FRANE ZADAR VN550261

Priča o Sv. Anti kroz tri čuda
Kultura, 14.06.2011.
Jučer su Zadrani, kao i ostatak katolika u Hrvatskoj, proslavili blagdan sv. Antuna Padovanskog. Dan prije proslave ovog sveca, u nedjelju, mladi okupljeni oko samostana Sv. Frane odlučili su...

 Mjuzikl "Na putu do čuda"


Predstavljen CD Zbora bogoslova

U četvrtak, 5. svibnja ove godine, nakon večernje sv. mise, u višenamjenskoj je dvorani samostana hercegovačkih franjevaca u Dubravi predstavljen nosač zvuka naslovljen „Na usnama molitva“ čiji je tvorac Zbor bogoslova Hercegovačke i Zadarske franjevačke provincije.

Više na web stranici: http://www.fra3.net


SUSRET ZBOROVA u Franjevačkom samostanu sv. Frane u Zadru bio je 30. i 31. listopada 2010. Snimljen je CD u MP3 formatu. Pjesme možete preuzeti napraviti vlastiti izbor:

01a UVODNI GOVOR

01b RIJEKA BOG TE LJUBI

02 RIJEKA MOJ OTKUPITELJ JE ZIV

03 ZADAR SVETI FRANE DOLASCI

04 ZADAR SVETI FRANE TVOJE RIJECI

05 TROGIR BUDI SLOBODAN

06 TROGIR OHRABRI SE

07 CRIKVENICA BOG JE MOJ SPASITELJ

08 CRIKVENICA ZAJEDNICA KRISTE O KRISTE

09 SPLIT POLJUD AKO TEBE NEMA OCE NAS

10 SPLIT POLJUD SVJETLO U TAMI

11 ROZAT ZASTITI ME MARIJO MAJKO

12 ROZAT ZAGRLJAJ LJUBAVI

13 ZADAR VOSTARNICA MOLIM TE GOSPODINE

14 ZADAR VOSTARNICA SAMO TVOJA LJUBAV BOZE

15 SVI ZAJEDNO MOJ ISUS

Svima sudionicima hvala. Fra Drago Ljevar 098 337 001 ili drago.ljevar@si.t-com.hr


FRAMA ROŽAT

FRA BOŽIDAR PIŠE:
Evo malo materijala za internet stranicu. dana 28.11. 2010. u Rožatu bila su
primanja i obećanja u frami. 2 mladih je primljeno u framu, 16 ih je
obnovilo svoja obećanja na godinu dana. svetu misu je predvodio fra Franjo
Doljanin, svećenik Provincije sv. Otkupitelja u svojstvu duhovnog asistenta
splitsko - dubrovačkog područja za franjevačku mladež u. Poslije svete mise
nastavili smo druženje u blagovaonici na zajedničkoj večeri. MIR I DOBRO!
Fra Božidar Šustić


11.11.2010

Tomislav Bralić, pjevač klape Intrade, svojom se porukom o nenasilju pridružio akciji


SUSRET ZBOROVA:

SUSRET ZBOROVA MLADIH FRANJEVAČKE PROVINCIJE SV. JERONIMA SUSRET ZBOROVA MLADIH FRANJEVAČKE PROVINCIJE SV. JERONIMA

Angažirana mladež iz sedam župa odnosno samostana uzduž hrvatske obale koji pripadaju Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru okupila se u subotu 30. listopada u crkvi sv. Frane u Zadru na petom susretu zborova mladih Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. “Sv. Franjo je bio Božji pjevač. Pjesma je snažno sredstvo
[nastavi...]

http://www.facebook.com/album.php?aid=2096179&id=1260440482 VIŠE FOTOGRAFIJA sa sureta zborova u sv. Frani

Susret zborova u sv. Frani
Kultura, 01.11.2010.
Sedam zborova naše provincije dokazalo je protekloga vikenda u crkvi Sv. Frane da glazba može biti zabavna i ako je upućena Bogu. Oni su se nakon Svete mise u subotu u večernjim...
31.10.2010
Peti susret zborova mladih koji djeluju po franjevačkim samostanima i župama započeo je jučer u Samostanu sv. Frane u Zadru. Zborovi Provincije svetog Jeronima izveli su po dvije skladbe
29.10.2010
Peti susret zborova mladih koji djeluju po franjevačkim samostanima i župama održat će 30. i 31. listopada 2010. u Samostanu sv. Frane u Zadru

SUSRET ZBOROVA PROVINCIJE SV. JERONIMA U ZADRU održan je 30. listopad 2010. Nastupili su: Mladi zbor iz župe Rožat Rijeka Dubrovačka, ABA mladi iz župe sv. Trojice Split - Poljud, zbor mladih iz župe sv. Jakova Trogir, zbor mladih župe i samostana sv. Ante iz Crikvenice, zbor mladih FRAMA sv. Nikole Tavelića iz Rijeke, zbor mladih župe Srca Isusova Voštarnica iz Zadra i zbor mladih Franjevačkog samostana sv. Frane domaćini iz Zadra.

Drugi dan 31. listopada 2010. susret se održava u župi Voštarnici i završava misnim slavljem u 12 sati. Svi koji su bili dionici večerašnjo misnog slavlja i nastupa ostali su oduševljeni.

SUSRET ZBOROVA MISA U ZADRU 30.X. 2010. VN550095

SUSRET ZBOROVA NASTUP 30X2010. VN55009

DRUGI DAN susreta zborova bio je u župi Srca Isusova na Voštarnici. Misno slavlje predvodio je fra Tomislav Šanko kapelan župe Srca Isusova, fra Diego Deklić, tajnik Provincije sv. Jeronima, vikar i ekonom Samostana sv. Frane, fra Božidar Šustić definitor Provincije sv. Jeronima i župnik župe Rožat u Rijeci Dubrovačkoj i fra Drago Ljevar gvardijan sv. Frane u Zadru.

Mladi su pjevali zajedno na Misi i pokazali kako valja skladno i lijiepo slaviti Gospodina Ps 150
1 Aleluja! (150:2) Hvalite Boga u Svetištu njegovu, slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog!
2 (150:3) Hvalite ga zbog silnih djela njegovih, slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!
3 (150:4) Hvalite ga zvucima roga, slavite ga harfom i citarom!
4 (150:5) Hvalite ga igrom i bubnjem, slavite ga glazbalima zvonkim i frulom! Hvalite ga cimbalima zvučnim, slavite ga cimbalima gromkim!
5 Hvalite ga igrom i bubnjem, slavite ga glazbalima zvonkim i frulom! Hvalite ga cimbalima zvučnim, slavite ga cimbalima gromkim!
6 Sve što god diše Gospodina neka slavi! Aleluja!

Tako psalam. Bilo je zaista lijepo. Možete čuti s ovih zanimljivih snimki u Župi Srca Isusova na Voštarnici. Doviđenja do dogodine.

MISA NA VOSTARNICI 31.X.2010. VN550099.WMA

MLADI SRCA ISUSOVA VN550100.WMA

BILO JE VESELO NA VOSTARNICI VN550101.WMAPobijedio ovisnost i postao svećenik
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010
 Pobijedio ovisnost i postao svećenik
Zadar, 05.10.2010. Don Ivan Filipović na blagdan Sv. Male Terezije od Djeteta Isusa predvodio je u crkvi Sv. Frane u Zadru misno slavlje na kojem su se okupili članovi Zajednice Cenacolo iz više dijelova...

ZAJEDNICA CENAKOLO: MISA I PROPOVIJED DON IVAN FILIPOVIĆ na sv. Tereziju 1. X. 2010.


MLADI ŽUPE "BEZGREŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE" PUNTAMIKA - ZADAR pod vodstvom Sanje Glavan i s. Pije snimili su CD i izdali pjesmaricu za vlastite potrebe. Naslov pjesmarice i CD-a je "OSTANI U NAMA". Zanimljivo je što ovi mladi pjevaju pjesme kojima je autor njihova voditeljica Sanja Glavan. Čestitamo im sa željom da uđu u pravi studijo i snime vlastiti CD jer zaslužuju. Poslušajte njihov DEMO SNIMAK:

38 PRIJATELJ SVIH NAS

25 SVET

47 DIŠI U MENI


Sve možete pogledati na stranici naših mladih koji se okupljaju u crkvi sv Frane u Zadru:

http://www.mali-brat.com


Susret hrvatske katoličke mladeži 9. svibnja 2010. u Župi Srca Isusova i crkvi sv. Frane u Zadru

ŽUPA SRCA ISUSOVA S VOŠTARNICE PRIMILA JE PO OBITELJIMA PREKO 600 MLADIH.

Misno slavlje slavili su u našoj samostanskoj crkvi Franjevačkog samostana sv. Franje u Zadru.

Sv. Misu je predvodio naš provincijal fra Jozo Sopta uz koncelebrate župnike koji su predvodili svoje mlade.Bili su iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. O tome će biti u rubrici mladi više kada sredimo dojmove i kada mladi opišu što i kako su sve doživjeli.

Misno slavlje su pratili tamburaški orkestar iz Murske Subotice i mladi Srca Isusova.

Duša prijema mladi u župi Srca Isusova bili su: s. Korona, s. Lucija, fra Tomisalv Šanko i fra Veselko Grubišić.


 

Mons. Puljić: Budite nositelji i promicatelji radosti, nade i   međusobnog povjerenja!

Mons. Puljić: Budite nositelji i promicatelji radosti, nade i međusobnog povjerenja!

Događaji, Zadar

Na euharistijskom slavlju šestog Susreta hrvatske katoličke mladeži, održanom danas na Višnjiku u Zadru pod geslom “Da vaša radost bude potpuna”, okupilo se oko 30.000 mladih iz Hrvatske, BiH, Europe i svijeta te oko 400 svećenika i redovnica

U našoj crkvi sv. Frane u Zadru 8. svibnja 2010. u 12 sati održan je susret FRAME iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svijeta u povodu "Šestog Susreta hrvatske katoličke mladeži" na Višnjiku. Nazočnih između 600 i 700 framaša. Ni kiša ih nije spriječila da dođu.

Program je trajao jedan sat. Pozdravio je mlade Lovro Sučić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog bratstva. Pozdravio je mlade i naš provincijal fra Jozo Sopta i tom prigodom poklonio knjigu od Fra Berarda Barčića stogodišnjeg franjevca iz Pule o sv. Frani. Fra Jozo se nije mogao nadiviti veličanstvenom skupu u našoj crkvi i pjesmi koju su predvodili Frama iz Imotskog. Svi su jasno pjevali veselo: "Pođimo zajedno..." Katehezu je održao fra Franjo Doljanin. Skeč su izveli Frama iz Splita "Gospa od Zdravlja." Program je vodila Lana kao domaćin s Voštarnice. Fra Kristijn TOR i fra Tomislav Šanko su bili domaćini uz nas braću iz samostana sv. Frane koji smo otvorili "Riznicu" i samostan da se prije i poslije susreta mladi mogu okrijepiti.

Voditelji, duhovni asistenti i mladi su oduševljeno pošli po suncem obasanim Zadrom na Procesiju s križem od Foruma prema Višnjiku gdje se okupilo prema prijavi 30.000 mladih. Bilo je predivno i nezaboravno. Organizatorima četitamo i mladima na predivnom svjedočanstvu vjere.

fra Drago

Hvaljen Isus i Marija!
I mir Vam i dobro! :)

Ivan je iz frame Gospe od zdravlja iz Splita. Evo, šaljem vam linkove za filmiće koje smo prikazali kod vas u crkvi sv. Frane.
Filmići su stavljeni na youtube malo lošije kvalitete, ali opet mislim, da su dovoljno kvalitetni da malo nasmiju i pošalju poruku.

Inače, samo da znate, ovi filmići napravljeni su za susret mladih u Splitu koji se počeo odvijati u sjemeništu svake treće srijede u mjesecu. Dva susreta su relativno dobro prošla, a treći sada slijedi. Drugi, odnosno prošli susret, bio je dijelom priprema za susret mladih u Zadru, i tom prigodom je došao don Zdenko Dundović i bio predavač za temu - može li se danas uopće biti radostan?
Nakon teme bila su pitanja, pa druženje uz glazbu i zakusku.

I evo, linkova:

Audicija Hrvatska traži radost: http://www.youtube.com/watch?v=f5D_7FzdZtw

Reklama radosti: http://www.youtube.com/watch?v=wgn3-DBL4nc


A evo i filmića iz prvog susreta ako želite pogledati:

1. dio: http://www.youtube.com/watch?v=kZImDj8Sx6k

2. dio: http://www.youtube.com/watch?v=zFNsFzDBP68

Ako imate bilo kakvih pitanja, samo kažite!

Ivan Vrlic E-mail Address(es): ivrlic@gmail.com
Pozdrav! I dobri Vas Bog blagoslovio! :)


 

Ured   za pastoral mladih

 
 
 
         
 
Info
Okvirni program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru 8. – 9. svibnja 2010.

Subota, 8. svibnja:


Nedjelja, 9. svibnja:


Tijek susreta u subotu
8. svibnja 2010. u Zadru
INFORMACIJE:

Ured za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije
Jurja Bijankinia 2, 23000 Zadar
Tel. 023/208 663 begin_of_the_skype_highlighting              023/208 663      end_of_the_skype_highlighting
E-mail: info@mladi-zadar.com
www.mladi-zadar.com

Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije
Kaptol 21, 10000 Zagreb
Tel./fax: 01/481 46 99
E-mail: mladi@hbk.hr
www.mladi.hbk.hr

 

Emisije HKR-a

Srijeda, 07. travnja 2010.
3. Emisija HKR-a "Idemo u Zadar"
Srijeda, 24. ožujka 2010.
2. Emisija HKR-a "Idemo u Zadar"
Srijeda, 10. ožujka 2010.
1. Emisija HKR-a "Idemo u Zadar"

stalni link na slikuSvečana akademija u povodu ustoličenja nadbiskupa Puljića (Foto:Saša Čuka)

 

Svećenička klapa "Zoillo" Zadar, 15. siječnja 2010.

ZADAR
"SV. ZOILO" - KLAPA SVEĆENIKA ZADARSKE NADBISKUPIJE

Postoji glazbeno zajedništvo u kojem je izostanak s probe opravdan a nedolazak pjevača nije pokazatelj nemara nego marljivosti u primarnom pozivu, 'plus' da čovjek uistinu radi svoj 'posao'. Zajedništvo je klapa sv. Zoilo, a pjevači deset svećenika zadarske nadbiskupije čije je klapsko okupljanje jedinstveno u Hrvatskoj i plod Godine svećenika. "Zanimljiva je ta novost i naše zajedništvo. Spojila nas je glazba, svi je volimo" kaže najmlađi klapski svećenik Stipe Mustapić (27), tenor prvi, kao i fra Diego Deklič. "Ta spontana inicijativa mi je obogaćenje jer se na probama susrećemo i razgovaramo. To nije profesionalno bavljenje glazbom nego druženje" kaže fra Diego u čijem su se zadarskom samostanu sv. Frane održavale probe. "Treba dobro uvježbati da bi se moglo dobro pjevati. Gledaju nas sa simpatijama, malo nam se i smiju, što smo mi to izmislili. Ljudi su nas lijepo prihvatili i podržali" kaže fra Diego. "Mi smo stara ekipa poznatih pivača, priključili su nam se i mladi. Za svaki glas imamo dva glasa. Kući svatko proba svoje, dobije se partitura i otpjevamo savršeno. Može ići snimka, ne može ljepše. Neki treniraju sport a mi pivanje. 'Ko piva dvostruko moli. A što je bolje od molitve" kaže fra Drago Ljevar, drugi tenor, kao i Dario Tičić, koji, uz klasičnu crkvenu glazbu najavljuje vježbanje i zadarske crkvene baštine. "Ona je velika. Zadarska katedrala je imala svoj obred, napjeve koji danas donekle žive, no najveći dio je u arhivu. Mi ćemo nastojati 'izvući' barem nešto na svjetlo dana" kaže don Dario. Nada se da će ustrajati, uz dužnosti koje imaju te ih je teško sve okupiti na probi a da nitko nema obvezu. Baritoni su Igor Ikić i Zdenko Milić. Klapa mu je osvježila svećeništvo, druženjem kroz pjesmu žele prenijeti poruku. Studirao je na Institutu za crkvenu glazbu, svirao u sjemeništu i na bogosloviji. Gitaru zasviraju basovi Damir Juričin i Zdenko Dundović. Autoritet je Milivoj Bolobanić, najstariji pastoralac u gradu, kaže taj 73-godišnji bariton./ "Razasuti smo u nadbiskupiji pa mora biti netko, kad nešto kaže da tako bude. Uspjeh nas motivira da se opet nađemo. A svi volimo pjevati" kaže don Milivoj. Poziva ih Zagreb, Podravina, Gospić. Bili su složni u imenu Zoilo; malo poznati zadarski zaštitnik, svećenik, sa Stošijom i Krševanom nekad jako štovan, žele oživjeti njegovo slavljenje.
Ta je klapa novost u Crkvi u Hrvatskoj, a ideja je međubiskupijsko dalmatinska. Inicijator je Jerolim Lenkić, drugi tenor. Na otvaranju Godine zvanja u šibenskoj katedrali 2007. g. nastup splitskih bogoslova ga je inspirirao za okupljanje klape svećenika. Zrno se pretvorilo u plod u Godini svećenika. "Pjesmom promičemo svećeničko zajedništvo, slogu, ljudima donosimo radost i optimizam. Uz liturgijske pripremamo i dalmatinske pjesme primjerene našem pozivu. Intenzivnije živimo svećeništvo, jača povezanost s Bogom, narodom i međusobno" kaže don Jerolim. Premijerno su nastupili u Jazinama na božićnom koncertu, potom u Zadru, Biogradu, Kalima. "Kao i sve klape, vole se družiti i pjevati i nakon proba. Puno su zauzeti, imaju izostanaka što je najveći grih za klapsku pismu; al' nisu oni krivi. Njihova želja je vrlo važna, svi imaju sluha. Odlična su ekipa. Kad bi se moglo raditi dva puta tjedno bilo bi odlično. Oni su odlučili jednom zbog pastorala. S obzirom na to super su uvježbani. Njihovi talenti, sposobnost da svak' otpiva svoju dionicu... Baš imaju mota i jednostavno znaju. Baš mi je drago da mogu s njima raditi" kaže umjetnički voditelj klape Marinko Bepo Rušev, glazbenik, voditelj crkvenih zborova i klapa; strpljiv, pjeva, svira gitaru, mandolinu, klavijature. Rušev, angažirani kaljski vjernik zaključuje: "Kad su mi rekli da ih vodim, na prvu mi je bilo malo nelagodno. Oni svećenici, a ja, hvala Bogu, je li'... pa se nekad dogodi da se nešto reče što ne bi tribalo, ali to se korigira. S njima je stvarno lako raditi".

Ines Grbić


 

Oproštaj od nadbiskupa Prenđe Himna Susreta mladih hrvatske katoličke mladeži posvećena mons. Prenđi

29.01.2010
Zadar

Himnu pod nazivom "Da radost bude potpuna" napisao je Zdenko Dundović, a uglazbio Tomislav Pehar. Himnu izvode Zbor mladih 'Sv. Krševan' i klapa Kontrada

Himna ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru, "Da radost bude potpuna", koji se održava u svibnju, posvećena je pokojnom zadarskom nadbiskupu mons. Ivanu Prenđi.

Nadbiskup Ivan Prenđa (foto: Marin Gospić)

Himnu pod nazivom "Da radost bude potpuna" napisao je Zdenko Dundović, a uglazbio Tomislav Pehar. Himnu izvode Zbor mladih 'Sv. Krševan' i klapa Kontrada.

Posveta autora i izvođača himne:

Dragi Oče, nadbiskupe Ivane!

U trenucima kad mladica Vaše životne loze najtješnje pije iz trsa Očeva vina u Kristu, mladi zadarske nadbiskupije zahvaljuju za vino Vaše ljubavi koje su imali milost kušati. Da radost naša bude potpuna.

Himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru posvećujemo Vama, našem voljenom nadbiskupu Ivanu. Radost u zagrljaju Nebeskog Oca je potpuna! Hvala oče Nadbiskupe što ste nas voljeli!

Vaša djeca

autor: ezadar.hr

 

08.01.2010. | 23:07

svećenici i franjevci

‘Sv. Zoilo’ daleko se čuje o klapi piše "Slobodna Dalmacija" od 9. siječnja 2010. na 21. str.

Klapa ‘Sv. Zoilo’ vrijedno vježba                                                        Jure Mišković / CROPIX

Klapa “Sv. Zoilo” prva je, po svemu sudeći, klapa u nas u kojoj pjevaju svećenici. Od ideje o osnivanju do prvog dogovora lani u listopadu prošle su dvije godine.

Nakon osam proba na kojima nikada nisu bili svi, klapa se pred publikom pojavila 21. prosinca u Jazinama, na koncertu “Tisuću glasova Božiću” i izazvala veliko zanimanje i odobravanje.

- Nastupili smo još na božićnim koncertima u Stanovima, Biogradu i Kalima i svuda bili odlično primljeni. Potporu nam daje i zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, koji drži da je klapa svećenika i franjevaca na neki način evangelizacija i katehezacija Božjeg naroda – kaže nam dr. don Jerolim Lenkić, župni vikar crkve Kraljice Mira u Stanovima.

Ideju o klapi dobio je na koncertu bogoslova splitsko-makarske nadbiskupije, u tome ga je podržalo više svećenika, a Marinko Bepo Rušev obećao da će je voditi.

Don Jere je tada bio župnik u Kalima, a Bepo, voditelj inače brojnih zadarskih i kaljskih klapa, zborovođa crkvenog zbora.

- O članstvu u klapi razgovarao sam s 21 svećenikom i mnogi su bili za to spremni, ali ne i sigurni da će biti moguće spojiti probe i nastupe s pastoralnim obvezama i dužnostima. Konačno smo se na prvoj probi okupili nas deset, a sretni smo što je među nama i najstariji aktivni svećenik u pastoralu, župnik crkve Marije Kraljice Mira u Stanovima 73-godišnji msgr. Milivoj Bolobanić, jedan od rijetkih nazočan na svim probama.

Vježbali smo uglavnom u večernjim satima, jer je teško bilo uskladiti sve obveze. Imamo, međutim, volje i ubuduće ćemo se ozbiljno uhvatiti posla, promicati svećeničko zajedništvo klapskom pjesmom te sebi i drugima donositi radost i optimizam – kaže don Lenkić.

Kako su se okupili u božićno vrijeme, tako su vježbali i prigodan repertoar. Uz sakralne, planiraju, međutim, raditi i svjetovne klapske pjesme, primjerene, svojem pozivu.

- Po glasovnim mogućnostima imaju šansu postati dobrom klapom. Svi imaju dobre, a neki uistinu krasne glasove. Moraju, međutim, naći vremena za vježbanje – govori voditelj klape “Sv. Zoilo” Marinko Rušev, hvaleći ih da se kao i sve druge klape vole družiti i pjevati i nakon proba. 

Davorka Mezić / EPEHA

 

Klapa u svibnju na Višnjiku

Uz don Jerolima, drugog tenora, i msgr. Bolobanića, baritona, u klapi su još: don Stipe Mustapić, najmlađi među njima, župni vikar Paga, kao prvi tenor, fra Diego Diklić, vikar samostana sv. Frane u Zadru, drugi, a po potrebi i prvi tenor, drugi tenori mr. don Dario Tičić, župnik crkve blaženog Alojzija Stepinca na Bilom brigu, fra Drago Ljevar, gvardijan samostana sv. Frane, baritoni mr. don Zdenko Milić, župnik crkve sv. Stošije u Biogradu, i don Igor Ikić, župnik crkve BDM u Pagu, te basovi don Zdenko Dundović, povjerenik za mlade Nadbiskupije, i don Damir Juričin, župnik crkve Gospe od Ružarija u Ražancu. ‘Tiha noć’, ’Pastorela’ i ’Veseli se, Majko Božja’ prve su tri pjesme koje su uvježbali. Osim nastupa u svibnju na Višnjiku, na Susretu hrvatske katoličke mladeži pokušat će pripremiti i program za Uskrs.

TISUĆU GLASOVA BOŽIĆU 2009.

(Dvorana "Jazine", ponedjeljak, 21. XII. 2009. u 17 sati)

1. Uspavanka Anđela Ćurković Petković

2. VISOM LETEC DJECJI VRTICI RADOST I SUNCE

3. MALO SRCE PJEVA DJECJI VRTICI RADOST I SUNCE

4. SVIM NA ZEMLJI IVAN DRAZOVIC

5. POSLAN BI ANDJEL GABRIEL ZBOR OSNOVNIH SKOLA

6. CUJTE LI PASTIRI ZBOR OSNOVNIH SKOLA

7. TIHA NOC KLAP SVECENIKA SV. ZOILO

8. VESELI SE MAJKO BOZJA KLAPA SVECENIKA SV. ZOILO

Fotografija dana
21.12.2009.

Događaji
Radosno iščekivanje Isusovog rođenja (FOTOGALERIJA)
Piše: Marija Ćurko
21.12.2009.

Mislim da smo svi radosni i da tisuću glasova ususret Božiću nastavlja živjeti. Ovo je naš doprinos ozračju Božića. Vi dragi mladi ste uz Božić, dio naše radosti - mons. Ivan Prenđa

Foto: Sebastian GOVORČIN

Neka se ovi božićni dani koje smo započeli ovdje zajedno slaviti

Večeras je u dvorani Jazine u Zadru održan tradicionalni Božićni koncert "Tisuću glasova Božiću", čiji su pokrovitelji Zadarska nadbiskupija, Zadarska županija i Grad Zadar. Ovaj koncert, 11. godinu svog održavanja okuplja pjevače te zborove zadarske djece i mladeži. Točnije, u programu koncerta su nastupili zborovi dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, Nadbiskupijski zbor mladih te solisti - zadarski estradni umjetnici.

 Ova glazbena manifestacija ususret Božiću započela je riječima iz Evanđelja po Ivanu, koje govore o Bogu koji je postao čovjek i rodio se kao malo dijete, a Anđela Ćurković - Petković otpjevala mu je Uspavanku. Radost i ustreptalost srca radi Božjeg rođenja pokazala su djeca iz dječjih vrtića Radost i Sunce pod vodstvom s. Klare Puljić. Otpjevali su pjesme "Visom leteć ptice male" i "Malo srce pjeva". Ivan Dražović otpjevao je "Svim na zemlji". Zbor osnovaca koji okuplja djecu iz 15 škola s područja grada i županije pod ravnanjem prof. Adele Novković i uz orguljašku pratnju Dragana Pejića pripremio je tradicionalne božićne pjesme "Poslan bi anđel Gabrijel" i "Čujete li pastiri".

 Tijekom programa moglo se čuti i Vilija Kalmetu i grupu More s pjesmom Božić je. Zbor osnovnih škola otpjevao je i pjesmu Oj ditešce. Vladimir Paštrović nastupio je s pjesmom "Da svakog dana Božić je". Sestre Charlotta i Jessica Litch otpjevale su "All I want for Christmass" u znaku božićnih želja.

 Rođenje Boga - Božić, sretan je dan za svakog čovjeka jer nam se Bog toliko približio da je postao jedan od nas. Radost i zahvalnost radi toga pjevajući "O happy day" iskazali su srednjoškolci pod ravnanjem prof. Branke Višić - Karavide uz solo izvedbu Sare Košta i Šime Mračića, a uz klavirsku pratnju Antonije Šoša.

 Zadarski estradni umjetnik Davor Pekota nastupio je s pjesmom "Oj pastiri čudo novo". Nadbiskupijski zbor mladih Sv. Krševan pod dirigentskom palicom prof. Tomislava Pehara otpjevao je "Adeste fideles". Instrumentalisti su bili Marija i Ante Buturić.

 Nakon bogatog umjetničkog i duhovnog repertoara božićnog koncerta, koji je mnogobrojne posjetitelje uveo u ozračje intenzivnog iščekivanja proslave svetkovine Kristova rođenja, izražena je zahvalnost gradonačelniku, županu, nadbiskupu, upravi Košarkaškog kluba Zadar, Kazalištu lutaka i Hrvatskoj kazališnoj kući. Naime, upravo oni, kako se čulo, svake godine omogućuju da se zajedno pjeva i radosno iščekuje Isusovo rođenje.

 Zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa na kraju programa uputio je svoju pastirsku riječ, pozdrave i blagoslov te sve zajedno pozvao da zapjevaju pjesmu "U se vrime godišta".

- Mislim da smo svi radosni i da tisuću glasova ususret Božiću nastavlja živjeti. Ovo je naš doprinos ozračju Božića. Vi dragi mladi ste uz Božić, dio naše radosti, rekao je mons. Prenđa te se zahvalio svim izvođačima i svima koji su doprinijeli održavanju koncerta.

- Neka se ovi božićni dani koje smo, na jedan način, započeli ovdje zajedno slaviti, nastave u obiteljima, župama, školama, da budete radost svih nas. Također, svi smo pozvani biti radost Isusu, istaknuto je u nadbiskupovoj poruci.

PRVI NASTUP KLAPE ZADARSKIH SVEĆENIKA "SV. ZOILO"

Ove godine za sve posjetitelje i sudionike koncerta pripremljeno je nekoliko iznenađenja. Naime, ova je godina u Katoličkoj crkvi proglašena Godinom svećeništva. Stoga je kao prvo iznenađenje bio nastup klape svećenika Zadarske nadbiskupije "Sv. Zoilo" pod vodstvom Marinka Bepa Ruševa. Ovo im je prvi javni nastup, a otpjevali su pjesme "Tiha noć" i "Veseli se Majko Božja". Drugo iznenađenje bilo je u znaku nastupa KUD-a Nevijana s otoka Pašmana, koji je izveo Nevijsku koledu. Voditeljica im je Jasminka Kučina.

 


SUSRET MLADIH PROVINCIJE SV. JERONIMA U PULI 24. i 25. listopada 2009. pjesme u mp3:

01 VIS SCHALOM Lijep je ovaj dan

02 VIS SCHALOM Dodji Isuse

03 ROZAT BOZE MOJ STO JE JUTRO

04 ROZAT SVETI PLAM

05 ZADAR SRCE ISUSOVO JEDNOSTAVNO VOLIM TE

06 ZADAR SRCE ISUSOVO NE BOJ SE JER JA SAM TE

07 TROGIR SV. JAKOV MOJ ISUS

08 TROGIR SV. JAKOV SVA MOJA RADOST

09 RIJEKA PAX ON DOLAZI DA SPASI VAS

10 RIJEKA PAX PS 133 GLE KAKO

11 SVI ZAJEDNO MI ZELIMO UZDIC ISUSA


ZAJEDNICA MLADIH U CRKVI SV. FRANE U ZADRU SASTAJE SE UTORKOM U 20 sati

 

web stranica: www.svetifrane.org ili www.mali-brat.com

Knjižnica, E-mail: knjiznicasvfrane@hi.t-com.hr

fra Drago Ljevar, uređuje stranicu098 337-001, E-mail: drago.ljevar@si.t-com.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

drago.ljevar@si.t-com.hr