Dobrodošli na web stranice Sv.Frane Asiškoga!

ZADAR


Poštovani fra Drago,
Šaljem Vam i ovim putem program događaja, koji će se
u sklopu kulturne manifestacije ČAROLIJA IZRAELA –
LJETO U ZADRU održati u našem gradu.
Koncert Gudačkoga kvarteta DAFNA iz Izraela predviđen je u klaustru Samostana sv. Frane 18. srpnja 2012.  s početkom u 21 sat.
S poštovanjem, Mirjana Sačić


Pjevači školskog  crkvenog zbora iz francuskog Carpentrasa, u sklopu  svoje rođendanske turneje  nastupaju u pet gradova na  Jadranskoj obali, a u četvrtak navečer...

: PROGRAM KONCERTA FRANCUZA 19. VII. 2012. :

KONCERT Školskog crkvenog zbora  MLADI PJEVAČI SV. JOSIPA (Les Petis Chanteurs de St. Joseph)  Carpentras – Francuska Pod umjetničkim vodstvom Gerarda Mabya
KLAUSTAR FRANJEVAČKOG SAMOSTANA SVETOG FRANE Zadar  Četvrtak, 19. srpnja u 21 sat.


MLADEN GRDOVIĆ I KLAPA PUNTAMIKA - OČI BOJE LAVANDE (OFFICIAL VIDEO) 3:21

MLADEN GRDOVIĆ I KLAPA PUNTAMIKA - OČI BOJE LAVANDE (OFFICIAL VIDEO)by Crorec1,722 views


51. Glazbene večeri u Svetom DonatuOrchestra Mitteleuropea u klaustru crkve Sv. Frane

stalni link na slikuOrchestra Mitteleuropea u klaustru crkve Sv. Frane, Foto: Leo Banić

 

Veličanstvena simfonija u klaustru Sv. Frane

Veličanstvena simfonija u klaustru Sv. Frane

Kultura, Zadar

Klaustar crkve Sv. Frane sinoć je zablistao kao pozornica za veličanstveni Orchestra Mitteleuropea – veliki ansambl koji je pod dirigentskom palicom maestra Alfonsa Scarana i uz flautista Antonia Amendunija izveo atraktivan program, uključujući Beethovenovu 7. simfoniju

Nastupio ansambl Orchestra Mitteleuropea

U subotu u Klaustaru sv. Frane nastupio je Orchestra Mitteleuropea. Naime, ovaj veliki talijanski ansambl iz Udina djeluje pod vodstvom dirigentske palice maestra Alfonsa Scarana te uz Antonia Amendunija, flautistu.

18.07.2011

 

Subota uz Beethovena i Pulcinellu
Kultura, 18.07.2011.
Glazbene večeri u Sv. Donatu oživjele su u subotu Klaustar samostana Sv. Frane i to izvebom najljepših svjetskih sonata i arija. Veliki orkestar Orchestra Mitteleuropea, pod...

Petak  17. VI. 2011.  
Otvor izložbe  „Samostani Franjevačke provincije sv. Jeronima“. Fotografije su snimljene iz aviona. Otvorenje je bilo u petak 17. lipnja 2011. u 12 sati

Od danas možete u klaustru samostana sv Frane u Zadru pogledati izložbu fotografija svih samostana franjevačke provincije sv Jeronima.

17.06.11.   Starost: 2 dan(a)
Ljepote franjevačkih samostana od Rovinja do Kotora

  U samostanu sv Frane otvorena je izložba fotografija svih samostana Franjevačke provincije sv Jeronima. Na 24 fotografije prikazani su samostani od Rovinja do Kotora. Izložba je postavljena u klaustru samostana sv Frane, a na prigodnoj svečanosti otvorio ju je provinicijal franjevačke provincije sv Jeronima fra Josip Sopta. Uvijek sam iznova zadivljen samostanima, to je blago koje svijet nema.Ali nam to nije darovano, samostani su naša obveza koje treba održavati.Ova je izložba posveta franjevcima koji su najzaslužniji da su ovi samostani  održani i još žive, iako nas je sve manje.kaže fra Josip Sopta. S druge strane,dodaje,napor franjevaca od strane institucija još nije prepoznat i vrednovan. 

provinicijal franjevačke provincije sv Jeronima fra Josip Sopta:

http://www.hrt.hr/index.php?id=469&tx_ttnews[tt_news]=120169&tx_ttnews[backPid]=468&cHash=3cf9538d25

17 lip 2011 ... Izložba svih franjevačkih samostana. U samostanu sv Frane danas se otvara izložba fotografija svih samostana Franjevačke provincije sv. ...
www.hrt.hr/index.php?id=469&tx_ttnews%5Btt_news%5D=120169&tx_ttnews%5BbackPid%5D=468&cHash=3cf9538d25
Od danas možete u klaustru samostana sv Frane u Zadru pogledati izložbu fotografija svih samostana franjevačke provincije sv Jeronima. ...
www.hrt.hr/zadar

 

Franjevački samostani – biseri naše obale

Franjevački samostani – biseri naše obale

Kultura, Zadar

Kroz 24 fotografije snimljene iz zraka, klaustar Sv. Frane ugostio je izložbu franjevačkih samostana diljem obale, od Rovinja do Kotora, iznimne vrijednosti i ljepote

 
 
17.06.2011
U klaustru crkve Sv. Frane u Zadru, danas je svečano otvorena izložba “Samostani Franjevačke provincije sv. Jeronima”. Dio je to izložbe koja se početkom godine održala u zagrebačkim Klovićevim dvorima, u sklopu “Milosti susreta”. Kroz 24 fotografije snimljene iz zraka, prikazani su franjevački samostani diljem obale, od Rovinja do Kotora. Iznimne su vrijednosti i ljepote, poput bisera rasutih duž obale

„Samostani Franjevačke provincije sv. Jeronima"

U dvorištu samostana sv. Frane otvorena je izložba „Samostani Franjevačke provincije sv. Jeronima". To je nastavak izložbe koja je početkom godine održana u Klovićevim dvorima pod nazivom „Milost susreta".

 

Samostani oživljeni na fotografiji
Zadar, 18.06.2011.

Izložba fotografija  svih samostana Franjevačke  provincije sv. Jeronima jučer  je otvorena u klaustru samostana sv. Frane. Otvaranju  izložbe "Samostani Franjevačke..

Glazbene večeri: U srijedu koncert Luganske filharmonije

Glazbene večeri: U srijedu koncert Luganske filharmonije
Kultura, Zadar
Koncert Luganske filharmonije u srijedu 04. kolovoza održat će se u Klaustru sv. Frane umjesto u crkvi sv. Dominika s početkom u 21 sat

X. VEČERI HRVATSKE INTERNACIONALNE LIRIKE U ZADRU

FOTOGRAFIJE: OPERE "IL SIGNOR BRUSCHINO" i X. VEČERI HIL-e

VOX od 21. srpnja 2010.
U KLAUSTARU SV. FRANE
10. jubilarne večeri iseljeničke lirike

Klapa Inatrade uveličala je večer poezije prigodnom pjesmom

Jučer s početkom u 18 sati u klaustara crkve svetog Frane započele, su 10. jubilarne večeri hrvatske iseljeničke lirike.
Koordinator događaja bila je Nada Pupačić, predsjed­nica udruge VHIL, dok su domaćini bili predstavnici Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Ante Uglešić, rektor, prof. dr.-sc. Srećko Jelušić, prorektor, doc. dr. sc. Zvjez­dana Rados i doc. dr. sc. Josip Faričić. Moderatorica programa bila je Tamara Kraajec, prof., tajnica Odjela za kroatistiku i sla­vistiku na Sveučilištu Zadru. Klapa Itntrade obi­lježila je početak ove ve­čeri s prigodnom pjesmom.
Brojna publika odazvala se ovom događaju
Pjesnici koji su nastapali bili su Peter Basich iz Cape Towna, iz Južnoafrič­ke Republike, Anton Kikaš iz Toronta u Kanadi, Ljerka Toich-Naumova iz Sko­pja u Makedoniji, Tomo Periša, povratnik iz Švicar­ske, Ana Petrović iz Innsbrucka u Austriji, Anasta­zija Romić i Ivartka Bačić-Serdarećvdć iz Sydneyja u Australjtji.
Ova manifestacija zavr­šava u srijedu, 21. srpnja na zadarskoj rivi.
adarskoj rivi.

J. Z.

Desete večeri hrvatske iseljeničke lirike u klaustru Sv. Frane

19.07.2010
U sklopu Drugih hrvatskih svjetskih igara, u utorak 20. srpnja u klaustru Sv. Frane u Zadru održat će se jubilarne Desete večeri hrvatske iseljeničke lirike “Da uzmognemo očuvati jezik pradjedova”
Rossinijeva ljubavna farsa osvojila zadarsku publiku
 
 
 
 
 
18.07.2010
Opera ‘Il Signor Bruschino’ izvedena je u klaustru Sv. Frane, koji se pokazao idealnim ambijentom za uprizorenje
venecijanskog predgrađa San Moise
Glazbene večeri: Opera “Il signor Bruschino”, 17. srpnja 2010.

OPERA IL SIGNOR BRUSCHINO

17. srpanj 2010
U KLAUSTRU SV. FRANE U 21:00 H

U subotu, 17. srpnja s početkom u 21:00 u Klaustru sv. Frane

GIOACCHINO ROSSINI – opera „Il signor Bruschino“

Komičnu operu u jednom činu izvode:

Gaudenzio: Vladimir Andrić

Sofia: Lidija Horvat Dunjko

Bruschino otac: Ronald Braus

Florville: Stjepan Franetović

Filliberto: Ozren Bilušić

Marianna: Blanka Tkalčić Breglec

Komesar : Vatroslav Maltar

Bruschinosin: Božidar Peričić

Pjevače prati Komorni orkestar Opere B.B.

Dirigent je Vladimir Kranjčević, dok je koregrafiju osmislio Dinko Bogdanić.

 

Radnja opere odvija se na Gaudenzijevom dvoru.

Sofia u Florville zaljubljeni su jedno u drugo. Njihovoj vezi protivi se Gudenzio, neprijatelj Florvilleovog oca.  Nakon smrti Sofijinog oca za Gaudenzia nestaje važna prepreka za osvajanje srca mlade djevojke. No pojavljuje se druga. Naime, ona je ve obećana sinu očeva prijatelja, signor Bruschinu. Na putu prema svojoj dogovorenoj ljubavi Bruschino biva uhapšen u gostionici u kojoj nije platio veliki račun. Florville vješto preuzima račun Bruschina i time njegov identitet. Tek tada započinje prava farsa giocosa!

 

 

OPERA IL SIGNOR BRUSCHINO

17. srpanj 2010

U subotu, 17. srpnja s početkom u 21:00 u Klaustru sv. Frane najavljujemo operu GIOACCHINA ROSSINIJA „Il signor Bruschino“ Komičnu operu u jednom činu izvode: Gaudenzio: Vladimir Andrić Sofia: Lidija Horvat Dunjko Bruschino otac: Ronald Braus Florville: Stjepan Franetović Filliberto: Ozren Bilušić Marianna: Blanka Tkalčić Breglec Komesar : Vatroslav Maltar Bruschinosin: Božidar Peričić Pjevače prati Komorni orkestar Opere B.B. Dirigent je Vladimir Kranjčević, dok je koregrafiju osmislio Dinko Bogdanić.

Novi vizualni identitet glazbenog zlata Zadra

Glazbene večeri u Sv. Donatu

Novi vizualni identitet glazbenog zlata Zadra

15.06.2010
Zadar

50 godina Glazbenih večeri u Sv. Donatu prati i osvježenje vizualnog identiteta koji je izradio Igor Gluić

50.   Glazbene veceri u sv. Donatu

Glazbene večeri u Sv. Donatu su već punih pola stoljeća u Zadru, sa Zadranima i njihovim gostima. Kroz taj su period postale neprocjenjivo bogatstvo, glazbeno zlato koje brižno čuvamo i kojim se ponosno kitimo iz generacije u generaciju.

Ove godine Glazbene večeri nude bogat i svečan program - s dvanaest raskošnih koncerata, mnoštvom solista, dirigenata, komornih i simfonijskih ansambala u inspirativnim koncertnim ambijentima crkve Sv. Donata, Sv. Frane, Sv. Stošije, HAZU i Rimskog foruma.

Pedeset godina obilježio je i novi vizualni identitet, koji autorski potpisuje Igor Gluić.

Koncept vizuala temelji se na vrijednim relikvijama koje se čuvaju u zbirci samostana sv. Marije i riznici zadarske Katedrale. To su ruke, zlatne, svete ruke, ovoga puta visoko uzdignute kako bi podržale najstariju glazbenu svečanost u Gradu i ljudske ruke - one bez kojih glazbe ne bi bilo.

Provjerite osvježenu stranicu Glazbenih večeri ovdje .

autor: Iva Pejković

http://www.donat-festival.com/


KLAUSTAR sv. Frane Zadar, autor Igor Neuhausler 1. veljače 2010. f-6.3 1' 80 no.2 sec.JPG

 

KLAUSTAR SAMOSTANA SV. FRANE ZADAR


 

web stranica: : http://www.fradragoljevar.com : : : www.svetifrane.org ili www.mali-brat.com

fra Drago Ljevar uređuje ovu stranicu098 337-001, E-mail: drago.ljevar@si.t-com.hr ili fdljevar@gmail.com